tiistai 4. marraskuuta 2014

2. Tihrusilmä

Vallisärkän lavan lippukioski. Luukun takana äänittäjä Janne ja äänittimen kätkevä videokuvassa lähinnnä leijuvalta persereiältä näyttävä pipoviritys. 

Kappale sai alkunsa Onkamon tanssilavalla 23.8.2014 n. 21:30. Oli justiinsa saatu kuvattua & tallennettua päivän Tekramütischit ja Tekniikan hemmot Tomi & Janne purkivat kamojansa ja myö Jukan kanssa oltiin joutilaina. Odottavan aika kävi pitkäksi ja tylsyys alkoi uiskennella liiviin, jotenka rämpyttelin siinä sitten jotain perinteistä dm-F -sointukulkua ja kiusasin ukkoja lauleskelemalla erilaisia rivouksia keksimäni kauniin melodian päälle. Tihrusilmä kävi mm. homobaarissa, S/M juhlissa, Herättäjäkokouksessa ja Mobilistitapahtumassa. Sketsi jatkui kotimatkalla autossa, jossa Tihrusilmä sai kyytiä niin koulupojilta kuin apinalta ja gorillaltakin. Tarkennuksena tähän on mainittava, että Tomia ja Jannea kutsutaan tietyissä piireissä Apinaksi ja Gorillaksi, Tomi on 150cm pitkä ja Janne on n. 200cm pitkä ja molemmat pitävät banaaneista.

Tipautettiin sitten Janne baarille ja paineltiin Tomin kanssa himpeen. Jatkoin kappaleen märehtimistä ja tekaisin muutaman lyhyen säkeistön, kertsin (jonka ryöstin muistaakseni jostain Tomin "Life is shit..." sitaatista) ja rämpytin puhelimeen demon, joka sitten viimeisteltiin Jukan kanssa Enon Vallisärkällä n. 5 minsaa ennen videon kuvausta.

Mielestäni kappale on erittäin kaunis ja sanojen ja sävelten ristiriita tuo siihen hiukan pelottavankin tunnelman. Tihrusilmä sopii oivallisesti Tekramütischin Lastenlauluja aikuisille -tematiikkaan.

Toppo


Tuo Topon mainitsema sitaatti on elokuvasta Monster Road joka kertoo Zappalle savianimaatioita tehneestä Bruce Bickfordista. "There are 2 terrible things about life: 1. It´s so therrible, 2. It´s so short" luki Brucen muistisairaan isän Georgen seinälleen kiinnittämässä lapussa. Lempisitaattini. Leffa löytyy (ehkä vielä) YouTubesta. Suosittelen lämpimästi.
- Tomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti