maanantai 29. tammikuuta 2018

TARJOLLA - KAUBAN - TILL SALU: TIII





Niinhän siinä jälleen kävi, teimme sen mitä lupasimmekin tehdä, eli julkaisimme upouuden äänitteen, kronologisesti TM1/2018, mutta jonka virallinen, T-taiteellinen nimi on TIII. Se on meidän vaatimaton kunnianosoituksemme yhdelle 80 -luvun suurelle, jollei peräti yhdelle suurimmista koko musiikkimaailmaamme mullistaneista teoksista.

Valmistauduimme TIII -äänitteeseen suurella huolellisuudella ja pieteetillä harjoittelemalla holynpolyrytmiikkaa, epäortodoksista kuorolaulua ja poistamalla sähkörummuistamme sähköt. Tuloksena on uskomaton rytmi- ja melodiailloittelu, johon vain me pystymme. Ei se meillekään helppoa ollut, mutta hyvä siitä tuli.

Jännittävästi klenkkaavan TIII -uutuusäänitteen kuulokuva ja äänimaisema sekoittaa omintakeisesti niin paukkuvia ja puksuttavia konerytmejä, turkkilaisia puhallin- ja viuluteemoja, kuin myöskin moniäänisia lauluharmonioitakin.

Kappaleiden teksteissä pohditaan tälläkin kertaa monille niiden arkisuuden vuoksi huomaamatta jääneitä, mutta silti merkityksellisiä asioita, kuten vanhoja valokuvia, muistihäiriöitä, välineetöntä urheilua, sopeutumattomuutta sekä kehdon rakentamista hyljätyssä hiihtokeskuksessa konventionaalisia rakenteita ja soitinnuksia karttelevan musiikki-ilotulituksen tukiessa ja värittäessä kertomuksia elektroonisia ja etnisiä elementtejä omintakeisesti sekoitellen.

TIII -löytyy helpoiten ja edullisimmin yhtyeemme Bandcamp -sivustolta: https://tekramutisch.bandcamp.com/album/tiii. Mukana erikoisbonuksina Laiska Lajusen laatimat upeat DIY -kannet sekä TIII -laulukirjanen.

EIKÄ TÄSSÄ VIELÄ KAIKKI -  T-SHOW ON THE ROAD!

Levyn julkaisujuhlakeikka esitetään nyt kohta perjantaina 2.2.2018 klo. 20:00 alkaen Joensuussa Kulttuurin kehdossa Laiturissa, jossa paikalla myös Tekrashop, josta tulee löytymään juuri tämän upouuden TIII:n sekä edellisen superäänitteen Tekramütinatorin latauskoodeja halpautetuin erikoishinnoin, sekä muutamia vielä jäljellä olevia TM44+4 -kokoelma cd-levyjä. Saattaapa paikalla olla myös T-taikurin hattu, josta pääsee arpomaan wanhempaakin Tekratuotantoa!

Paikalle kannattaa tulla kauempaakin sillä mukavan illan kruunaa upea ja mukaansatempaamissupervoiman omaava Suistamon Sähkö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti