tiistai 23. joulukuuta 2014

Jouluihminen


Tästä on vaikea uskoa että olisi Tomin ensimmäinen laulun sanoitus koskaan, niin täydellisen kadehdittavaa on hänen kynänsä kulku myös sanojen parissa.

Parin päivän vonkaus ei tuottanut tulosta, joten laulan tämän sitten itse, perkele.
Demosta sain suorat ohjeet kuinka laulu tulee tulkita ja mitä sanoja ja millä äänenpainoin ja värein niitä tulee artikuloida. Valitettavasti voimme vain kuvitella kuinka maestro itse olisi sanoituksensa tulkinnut, ehkä jotain Udon tyylistä pontevaa "karjuntaa" olisi ollut luvassa, päätellen siitä sävystä jolla kielsi nimen vaihtamisen kappaleestaan.

Äänitys ja kuvaus sujuivat harvinaisen hikisissä merkeissä enkä ole aiemmin juonut kiukaalla lämmitettyä glögiäkään. Kommelluksista huolimatta oikein mukava ja lämminhenkinen sessio, pokkakin kesti vihellykset ynnä muut höpsöilyt. Joululahjaksi saadut ihmepöksyt jätin sovinnolla pakettiin. Ehkä vuoden päästä joku toinen jossain muualla ihmettelee saamaansa lahjaa.

JukkaAamukahvilla olin kun piruillessaan pyysivät sanoitusta. Kieltäydyin tietysti ja myönnyin miltei heti. Tottahan minä lempilaulajalleni tekstin teen. Varttitunnissa kävelymatkalla johonkin teksti oli valmis.

Reilu kymmenen vuotta sitten kuvitin Sorjasen Axan toimittaman kirjan Puhu pukille ja sitä tehdessä tuli kimpassa tuumailtua jouluasioita enemmänkin. Joulu on poliisillekin kiireistä aikaa kotikäynteineen. Axan lause "... monta humalaista suomalaista miestä samaan aikaan illasta veitsi kädessä..." jäi mieleen. Tämän laulun päähenkilö on hieman perustolloa suunnitelmallisempi ilkiö. Joulua en ole varsinaisesti viettänyt pariinkymmeneen vuoteen mutta en minä siitä enää jaksa närkästyäkään vaan kelju tekstihän tästä tuli. Slasher-elokuvan tunnussävel.

-Tomi

Lauantaiaamukahveella 13.12.2014 kun tätä rallia harjoiteltiin saunan / studion lämpiämistä odotellessa, herkuttelimme idealla muuttaa kappaleen nimi Jouluhirviöksi ja melkein siinä onnistuttiinkin. Kilautimme Tomilla ja kysyimme viattomasti, jotta "Saammeko vaihtaa yhen sanan kappaleesta?" johon Tomi vastasi "Kyllä" vaan kun kuuli mikä sana oli kyseessä niin alkoi taas se helevetillinen huuto ja mekastus :)

Ei sitten vaihettu. On se hirviö!

-Toppo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti