perjantai 22. marraskuuta 2019

HÖST!

Höstiä huuleen ja vastatuuleen!

Näin lohkaisi tässä aivan taannoin eräs Tekratoimiston tukipilareista kuultuaan ensimmäiset sävelet 6. tuotantokaudelta. Mitäpä tuohon mitään lisäämään, tuumivat Tekraveikot ja jatkoivat myhäilyään kahvikuppostensa parissa, saattoi muutama wienernougatkin mennä siinä samalla. Mutta, back to asia: tässä se nyt on: TM11/2019 eli HÖST, joka näyttää tältä:




Makustellaanpa hieman sanaa Höst. Helposti lausuttavissa ja muistettavissa, perus- tai vastaavan koulun kukin jollain tavoin suorittaneet saattavat tunnistaakin vierasperäisen sanan jossa niin mukavasti konsonantti H yhdistettynä vokaali Ö:hön tuottaa monelle tunnusomaisen ja monikäyttöisen äännähdyksen hö. Lisätään hö-äännähdyksen perään kirjaimet s ja t niin tuloksena on kivalta soundaava ja svengaava sana höst. 


 


Välittömästi 5. tuotantokauden kokoelmalevyn aiheuttaman pöhinän ja kesän esiintymisten ja muiden rientojen jälkeen aloitti Tekrakaksikkomme kammioissaan kiihkeän luomistyön jonka hedelmistä saamme nyt nauttia. Monen kimurantin mutkan kautta juuri julkaistu Tekramütischin 21. tallenne kätkee sisuksiinsa 10 musiikkiesitystä ihmisäänin laulettuna ja ihmiskätösin soitettuna. Laulujen aiheet muodostavat kuin ihmeen kaupalla jollain tavoin teemallisen kokonaisuuden, monessa kappaleessa sivutaan syksyä ja sen monimuotoisuutta ja mitä se ihmisessä aiheuttaa. Sähkökitaran rujo svengi ja klangi saa rinnalleen herkkääkin herkemmän, jopa sielua värisyttävän ja puistattavan puhallisoitinmaalailun. Lauluun on haettu ja myös saatu muuttolintujen bluesahtavaa sävyä tunteita säästämättä. Siis laulajan, ei linnun. Rytmiäkin löytyy joten jos ja kun tanssijalka alkaa vipattamaan niin voitte hyvin mielin rullata matot ja aloittaa villin joraamisen ja miksei myös krebaamisen. Omalla vastuulla, toki. Ainoa haittapuoli on kappaleiden lyhyehkö kesto joten tanssituokioihin suosittelemme käyttämänne toistolaitteen repeat-toimintoa.


Joskus höst näyttää tältä:




Kiva olisi kirjoittaa vaikka novellikokoelma tallenteen kappaleista mutta näin emme suinkaan tee vaan annamme teidän aivan itse kokea ja miksei myös sanoiksi pukea mitä teissä saa aikaan HÖST, joka voi näyttää myös tältä:




 tai tältä:




HÖST (TM11/2019)
1. Räntäpää 
2. Syyssyöksy 
3. Inkkarikesä 
4. Mehuasema Cobra 
5. Kuraenkeli 
6. Huurukko
7. Savinen poika 
8. Syyssukat
9. Höst
10. Hirvikäpänen


Hei vaan!

t. Tekramütisch

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti