perjantai 22. heinäkuuta 2016

TEKRAVIIKON SUMMARUMMARUMPPA, VIDEOITA, SOMEA SEKÄ KEIKKAUUTISIAKIN!Kuva Johanna Lipponen


BOTANIA 12.7.2016
Botanian show oli Tekraviikkojen avausesiintyminen ja sen vuoksi jännitys oli korkealla. Olimme onnistuneet rikkomaan  myös oman savukoneemme joten täpinätä oli yllin ja kyllinkin. Onneksemme saimme Guruilta (nimi muuttamatta) lainaan pienen, mutta supertehokkaan savustuslaitteen josta riitti riemua ja huurua kaikille Tekraviikkojen esiintymisille.

Aamulla sää oli hiukkasen sateinen, mutta kellon lähentyessä 14:ää taivas kirkastui ja porukkaa alkoi liikehtiä savuavan keikkakotamme läheisyydessä. Testasimme tehosavustinta hyvissä ajoin ennen esitystämme ja se oli niin tehokas että kodan omistaja syöksyi paikalle luullen koko pytingin olevan tulessa. Ei ollut.

Esitys alkoi jetsulleen ja tasan klo. 14:00 paikalla olikin ihan koko teltallinen Tekramusiikin ystäviä ja ystävättäriä. Esitys eteni liki käsikirjoituksen mukaisesti ohjelmiston keskittyessä upouuden TM48+ cd -äänitteen materiaaliin (siis Toinen tuotantokausi).

Munakello kilisteli 45 minuutin kohdalla jolloin poistumme ulos aurinkoon ja savuttomaan ilmaan jossa hörppäsimme hieman Colaa (nimi muutettu) ja yleisön vaatimuksesta vetäisimme vielä 10 minuuttia lisää.

Esitys päättyi Möröt ja bööt -kappaleen loppukertosäkeiden alkuun ja siitä jatketaan sitten Levy-Eskoilla seuraavana päivänä.

Mahtavana uutuutena kokeilimme Mustixin avustuksella Periscope -streamausta keikalta ja siitä linkki tuossa hieman alempana. Kyllä nykyteknologia on ihmeelllistä vaan niin olemme mekin!

Kertakaikkisen mahtavaa oli täällä, taas.

Ohjelmisto
1. Kaupungin iloisin pikku gootti
2. Ratsuväki
3. Pidon-pidon, myyp-myyp
4. Maitojuna
5. Mutsis
6. Korona
7. Limupimu
8. Ylösalas
9. Terveiset ja terkut
10. Ejae
11. Kovamenovesi
12. Jengi
13. Gorillat
14. Piipahtaja
15. Turvallinen olkapää
16. I I
17. Kirppu
18. Jäde
19. Gonzo!
20. Ärräpää
21. Hissimusiikki
22. Piripinta
23. Näätä
24. Numero-Uuno
25. Kyylä

Encoret:
26. Letukka
27. 220 volttia
28. Ojekomova
29. Möröt ja bööt (3 säkeistöä)

Statistiikkaa ja viiliksiä
- yhtye oli hyvässä iskussa ja kappalejärjestys liki täydellistä hipoileva
- tunnelma mahtava, savuinen ja diskopalloinen
- yleisöä täysi Kodallinen, n. 40 henkeä
- TM48+ äänitteitä myytiin 8 kpl


Periscope -streamia keikalta!!!


* * *


Kuva Markku Haikonen


LEVY-ESKOT 13.7.2016
Esko-show polkaistiin käyntiin jännittävissä tunnelmissa sillä seuraamme oli puoliväkisin liittynyt hovikuljettajamme Markun lisäksi lievästi homsellimainen kovaääninen vahvasti alkkohoolin vaikuksen alainen keski-ikäinen käänteisherrasmies Bubbelis (nimi muutettu).

Laitteet saimme pystytettyä käden käänteessä, olivathan ne tuttuja jo viime vuodelta. Tällä kertaa maltoimme pyöräyttää volyyminsäädintä reilusti kaakkoon, joten kuuluvuus oli taattu lähes koko kävelykadun puolivälin tienoilla, siinä Centrumin kulman kieppeillä. Anttilan (RIP) vastapäätä. Iso Myykin on siinä. No niin.

Esitys polkistiin käyntiin Möröt ja bööt -kappaleen viimeisillä kertosäkeille Hebbulin (nimi muutettu) pitäessä huolen siitä että kappaleiden välit ovat viihdettä pullollaan. Oli sitä kyllä kappaleiden aikanakin, piti kääntää volyyminsäädintä hieman lisää kaakkoon jolloin kuuluvuusalue laajeni jo liki Teräskulmalle saakka.

Kannustavat kommentit kuten "soittakaa jotain järkevää", "olkaa hiljaa ja laulakaa", "minä en normaalisti tykkää heteromiehistä, mutta sinä olet jotenkin niiiiiin ihana, tommone ortodoksi", "multa menee pissat housuun", "te ootte kyllä ihan höpsöjä" pitivät huolen siitä että esitys pysyi virkeänä ja valppaana koko 45 minuutin kestonsa. Pieniä muutoksia kappaleisiin tehtiin ns. lennosta eli "Täti puhuu" tuli nimellä "Setä puhuu" ja "Kaupungin iloisin pikku gootti" vetäistiin nimellä "Kaupungin puheliain pikku gootti". Paraskin puhuja -kappale osui ja upposi ihan ilman muutoksia. Välillä lavalle tuotiin myös tupakkia ja irtokarkkeja, mutta kumpiakaan emme tohtineet nauttia - oli sen verran erikoinen setä nimittäin hän.

Yleisön pyynnöstä vetäisimme vielä n. 15 minuutin jatkot jonka jälkeen hörppäsimme kahvit, pakkasimme laitteet ja Markku vei meidät kotiin.

Kivaa oli täälläkin!


Ohjelmisto
1. Möröt ja bööt (viimeinen kertosäe)
2. Hopekyka
3. Natsimutsin aamujatsi
4. Tömö
5. Raketti
6. Fakiiri
7. Tähtijannu
8. Kaukosäädin
9. Virvaliekki
10. Kuollut asento
11. Vaaraton mutantti
12. Jään laulu
13. DKDPKP
14. Katastrofin ainekset
15. Rumat
16. Paraskin puhuja
17. Täti puhuu
18. Murmeli
19. Kaupungin iloisin pikku gootti
20. Ratsuväki
21. Podom-podom, myyp-myyp
22. Maitojuna
23. Mutsis
24. Korona
25. Limupimu
26. Ylösalas

Encoret:
27. Terveiset ja terkut
28. Ejae
29. Kovamenovesi
30. Jengi
31. Gorillat
32. Piipahtaja

Statistiikkaa ja viiliksiä
- yhtye haparoi kevyesti kappalelistan loppupuolen harvemmin soitetuissa kappaleissa. Höyhenen kevyesti.
- tunnelma hieman levoton ja ulospäin suuntautunut
- yleisöä 30-40 henkilöä
- TM48+ äänitteitä myytiin n. 8 kpl* * *


Kuva Usi Riikonen

POPKATU, WANHA AITTA 14.7.2016
Tekraviikon päätöskonserttiin päätimme sitten tehdä varsinaisen superhits -ohjelmiston, mutta jostakin syystä tämänkin esityksen materiaali painoittui TM48+ -äänitteen kappaleisiin. Olisiko syynä se että ne ovat tuoreessa muistissa, vanhemmat ovat jo parin vuoden takaa ja autuaasti unohduksissa...

Setti polkaistiin käyntiin guitalele + kellopeli -säesteisellä Pikku gootilla ja yleisö oli ns. hyppysissä ensimmäisestä tahdista lähtien. Seuraavana vyörytetty Ratsuväki ilottelevine kastanjettikomppeineen, trumpettisooloineen ja bonaza -kitarointineen pysäytti pizzalusikat huulille ja pakotti yleisön sponttaaneihin Eläköön, Bravo ja Sensaatiomasta superherkkua -huudahduksiin.

Esitys sujui hyvin pitkälti käsikirjoituksen mukaisesti, pientä haparointia havaittavissa harvemmin soitetuissa kappaleissa, mutta niistä selvittiin pienellä selittelyllä ja kollektiivisella kikattelulla.

Munakello antoi poistumismerkin n. 50 minuutin kohdalla ja tuolloin mentiin kappaletta Ärräpää. Yleisön vaatimuksesta soitimme vielä, ilomielin, n. 15 minuuttia lisää ja sen jälkeen olikin aika nauttia esiintymispalkkioomme sisältyvistä talon antimista kuten herkullisista Wingseistä, Burgereista, Pizzoista ja huurteisista. Nam!

Jäähytauolla istuskelessa meitä lähestyi vanhempi rouva muualta Suomesta ja tuumaili, että tämmöistä voi tulla vain itä-suomesta, etenkin Joensuusta. Hän oli yrittänyt hakea esityksestä jotain järkevyyttä ja messagea, mutta luovuttanut suosiolla ja keskittynyt siitä nauttimiseen. Nauttinut oli hän. Muutakin kuin Tekramusiikkia.

Tähän on hyvä päättää vuoden 2016 Tekraviikko, vuoden paras Tekraviikko.

Ohjelmisto
1. Kaupungin iloisin pikku gootti
2. Ratsuväki
3. Pidon-pidon, myyp-myyp
4. Maitojuna
5. Mutsis
6. Kantarelli
7. Limupimu
8. Piipahtaja
9. Hapannaama
10. Jäde
11. Liian pieni ego
12. Atomimehu
13. Kovamenovesi
14. Jengi
15. Gorillat
16. Ylösalas
17. Betamax
18. Kirjurinluoto
19. Gonzo!
20. Ärräpää (suu vaahtoa…)

Encore:
20. Ärräpää (lisää saippuaa…)
21. Hissimusiikki
22. Piripinta
23. Herkut ja myrkyt
24. Fakiiri
25. 220 Volttia
26. Bongo ja Tango
27. Natsimutsin aamujatsi

Statistiikkaa ja viiliksiä
- ohjelmisto tarkistettiin ja uusi olikin vallan erinomainen. Yhtye rento ja varma, soitto kulki ja laulu raikui, mitä nyt muutaman kerran muisti teki tepposet ja kävi tam tam. Rovaniemi, here we come!
- yleisöä 30-40 henkilöä
- tunnelma leppoisa ja aurinkoinen
- TM48+ äänitteitä myytiin 6 kpl

Periscope -stream keikalta!!!


* * *Gonzo! Mireback -remix video TM48+ cd:ltä. Remix & video Jone Väänänen!


* * *


Seuraava Tekrashow täällä! Down by the Kemijoki, ROI. Oluthuoneen terassilla klo. 15:00. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti