keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

TM5/2015 MÄRKÄ SAIPPUA


13.6.2015 Kulttuurikahvilan Laiturin esityslistan kappale #2 "Märkä saippua"

Tekrahemmojen touhuja on tullut seurailtua koko lailla alusta asti. Ensimmäisestä äänitteestä lähtien Tekramusiikin kaava, eli kaiken turhan poistaminen soitannosta ja kaiken juhlan poistaminen sanoituksista, kolahti, ja keikoilla vielä entisestäänkin pelkistynyt ilmaisu viehätti.

Kauhistuneina seurasimme huhuja siitä, ettei neljännen Tekrajulkaisun kaikkien laulelmien yhteydessä tulisi olemaan tajuntaa laajentavia musiikkivideospektaakkeleita, ja päätimme yhteen hiileen puhaltaen kantaa kortemme kekoon. Jo TM5/2015 ensikuuntelu paljasti sen piilevän potentiaalin huikeille videokonsepteille. Näistä primitiivisistä visioista on käytäntöön asti päätynyt toistaiseksi tämä nyt julkaistava iloitteleva Märkä saippua -musiikkielokuva, joka kertoo vertauskuvallisesti Tekramiesten arjesta ja juhlan puutteesta. Jatkoa saattaa siis seurata, tai sitten ei.

Filmin kuvaaminen kesti parisen tuntia ja editointi vartin sekä esituotanto kymmenen minuuttia. Osasyinä tuotannon tehokkuuteen on toisaalta kyseisen kappaleen maltillinen kesto ja toisaalta tekijöiden rautainen ammattitaito ynnä osaaminen. Käsikirjoitusta ei ollut. Ydinelementit, eli knallit ja kitarat, oli valmisteltu etukäteen, muu kehkeytyi kuvausten aikana. Koreografiat syntyivät sanattomalla yhteispelillä: yksi Tekrahenkilö per yksi elokuvantekijä. Taiteellista prosessia rytmittivät kuvausohjelman jatkuva kaatuilu ja taustamusiikkina toimineiden vinyylilevyjen kääntely sekä välillä ropissut sade.

Kaiken kaikkiaan olemme kiitollisia siitä, että saamme olla osana alituiseen kasvavaa Tekrayhteisöä ja joensuulaista korkeakulttuuria.

- E. Okkonen & E. Karvinen -


MUISTUTUS VIELÄ TEKRAMÜTISCHIN YSTÄVILLE JA YSTÄVÄTTÄRILLE:
Lauantaina 13.6.2015 klo. 14:00 on Joensuun asemalla luvassa outoa ujellusta ja nylonkielisten kitaroiden pontevaa rämpytystä, kun Tekramütischin knallipäät valtaavat Kulttuurikahvila Laiturin lavan. Luvassa on runsaasti sävelmateriaalia juuri julkaistulta TM5/2015 -äänitteeltä sekä jännittävä otos muiltakin Tekratuotoksilta.

Soitto todellakin alkaa jo klo. 14:00 joten paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin!

Tilaisuus on pääsymaksuton eli ilmainen, hinta-laatu jetsulleen Tekramütischin makuun!

Tervetuloa!

-Tekraheput-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti