perjantai 16. tammikuuta 2015

8 Hölynpölyä

Tämä kappale sai alkunsa työmatkalla Espanjoiden maassa, jossa olin ihmettelemässä Tietotekniikan mahtavimpia uutuksia ja kuumimpia hotteja erään Valtavan Ohjelmistojätin järjestämillä Henkselinpaukuttelupäivillä (nimi muutettu).

Ensimmäisen päivän ensimmäisen seminaarin vetäisi vahvalla Simpsons Apu -aksentilla englantia suoltava Virtualisointi Guru (nimi muutettu), jonka papatuksesta en tajunnut kuin yhden sanan: "Azure", muu oli silkkaa hölynpölyä.

Itse kappaleesta yritin tehdä mahdollisimman ärsyttävän ja väärällä tavalla mieleenjäävän ja olen kovin tyytyväinen lopputulokseen. Kappale on erittäin ärsyttävä, melkein yhtä ärsyttävä kuin sketsihamojen hokemat.

Onks Veijoo näkyny?

-toppo-

Tämä höpöhöpökappale tuli Topon ja Jukan studiosessioista bonuksena ja oli niin hyvä että se ynnättiin loppukaneetiksi, iin pisteeksi, nonparelliksi, juhlakynttiläksi ja viimeiseksi videoksi yhteisömme ensimmäisen tuotantokauden audiovisuaaliseen kermakakkuun.

Visuaalisessa mielessä kyseessä on kadenssi jossa artisti taiturimaisesti laittaa peliin koko teknisen taitoarsenaalinsa ja leikittelee aiemman teoksen teemoilla mielivaltaisesti ilotellen.

Käytännössä tähän videoon ei ollut olemassa konserttitallennetta joten kuva on koostettu sessioiden klaffitaputuksista ja muutamista poseerausotoksista.

Teknisesti ja ammattimielessä tämän piti olla hommeli jolla opettelen uuden leikkausohjelman käyttöä. Ostettu ja maksettu FinalCutX lähti kuitenkin viikossa takaisin Applelle ja rahat takas. Eli antiikkisella ja nykykuvantallennusformaatteja ymmärtämättömällä vanhalla versiolla mentiin tämänkin leikkauksen kanssa hitaamman kautta. Kaikki vitutti paitsi itse kuva ja ääni.

Tekotaiteellisessa mielessä tämä jäi hieman tavoitteestaan koska ohjelmistoharmituksissani meinasin sohlata koko pätkän parilla hidastetulla kuvalla ja Godard-tyylisillä tekstiplansseilla joissa julistetaan musiikin kerronnallista voimaa, kykyä luoda eläviä mielikuvia ja tylytetään kuvailmaisun turhuutta.

Aikataulutus mielessäni odotan innolla ja kauhulla Tekramütichin toista tuotantokautta. Haastavinta ja kamalinta tulee olemaan Topon toppuutteleminen julkaisutahdin kanssa. Omasta puolestani lupaan seuraavia kuvatallenteita iloksenne 2.11.2015 alkaen.

-Tomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti